Omgeving

Walcheren

Oostkapelle ligt op Walcheren, het pittoreske eiland met zijn vele fietspaden, historische stadjes en gezellige dorpen. Langs de kleine binnenwegen staan meidoornheggen die u beschutting geven …

Meer lezen ..

Zo trapt u eenvoudig de kilometers weg. Genietend van Zeeuwse lucht, licht en een briesje zeewind. Van dorp naar dorp fietsend ziet u waarom Walcheren “de Tuin van Zeeland” wordt genoemd.

Oostkapelle is vanwege de prachtige, brede, schone stranden en de vele zonuren bij vele gasten zeer geliefd. Ook rust- en natuurliefhebbers omarmen Oostkapelle. Lopend door het bos en duinen ziet u damherten, wilde shetlandpony’s en runderen. Vanuit ParelDuyn neemt u de Landgoedwandelroute en verkent u de schitterende historische buitenplaatsen zoals Overduin, Zeeduin, Duinbeek of Berkenbosch.

In het dorp koopt u uw dagelijkse boodschappen, kleding of een mooi souvenir.

Oostkapelle

Wordt omringd door 2 natuurgebieden van nationaal belang; de Mantelinge en Waterwingebied Oranjezon. Oranjezon is het meest afwisselende kustgebied van Zeeland.

Meer lezen ..

Dit oude waterwingebied biedt zoveel mooie wandelingen waarin u bos, duingrassen en helmgrassen ziet en soms tussendoor de duinen de zee ontwaard. Door de variatie in landschap is het een gunstig leefgebied voor veel soorten planten en dieren. Natuurherstelprojecten hebben geholpen om bedreigde soorten weer terug te krijgen.

Wandelroutes vindt u bij de toeristeninformatie in de kelder.

Sjezenrijden

is traditie in Zeeland. Bij sjezenrijden rijden boer en boerin in een sjees door het dorp. Deze sjees wordt getrokken door een paard. De boerin probeert met de lans door de ring te steken.

Meer lezen ..

Ook bij ringrijden probeert de man of vrouw te paard (zonder zadel) met een lans door de ring te steken, maar dit gebeurt in een relatief korte baan.

In Oostkapelle zijn meerdere malen per jaar onderlinge wedstrijden van zowel sjezenrijden als ringrijden. Het programma van deze wedstrijden vindt u bij de toeristeninformatie in de kelder.

Dagje stad?

Bezoek Middelburg of Veere. De historische binnenstad van Middelburg is een bezoek meer dan waard. Lopend door 17e -eeuwse smalle straatjes vindt u de geschiedenis van de VOC tijd terug…

Meer lezen ..

Grote monumentale panden aan de havens geven Middelburg allure. Let u eens op de namen van de panden. In de abdij kunt u het Zeeuws Museum bezoeken.

De vele evenementen, verschillende markten, winkels en restaurants, maken het een levendige stad.

Veere is een monumentaal stadje gelegen aan het Veerse Meer. U slentert door de straatjes, over de markt en langs de haven, bezoekt kleine winkeltjes en het lijkt alsof tijd niet bestaat.