Omgeving Parelduyn Oostkapelle

Oostkapelle is de familiebadplaats bij uitstek. Een breed kindvriendelijk zandstrand, een gezellig centrum en van alles te doen in de omgeving. Ook de natuurliefhebber voelt zich in Oostkapelle thuis. Oostkapelle wordt omringd door 2 natuurgebieden van nationaal belang.

Walcheren, verassend veelzijdig. Walcheren is de favoriete strandbestemming voor vele mensen. Het heeft de meeste zonuren van Nederland en prachtige brede en schone stranden. Naast het strand heeft Walcheren vele fietspaden die allerlei gezellige dorpjes doorkruisen. Een fietstocht over het eiland geeft tevens een mooi zicht op de hoogste duinen van het land.

Walcheren staat bekend om de gezellige badplaatsen Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder en de mooie monumentale stadjes Veere en Middelburg. Naast het strand is er genoeg te doen in de attracties en musea. Voor meer informatie over het weer in de regio: meteowallie.nl.

Sjezenrijden Dit is traditie in Zeeland. Bij sjezenrijden rijden boer en boerin in een sjees. Deze wordt getrokken door een paard. De boerin probeert met de lans door de ring te steken. Ook bij ringrijden probeert de man of vrouw te paard (zonder zadel) met een lans door de ring te steken, maar dit gebeurt in een reletief korte baan en bij sjezenrijden rijdt de sjees een ronde door het dorp. In Oostkapelle zijn meerdere malen per jaar onderlinge wedstrijden van zowel sjezenrijden als ringrijden.