DE STEIGERS ZIJN WEG!

De steigers zijn vorige week weggehaald. Wat een prachtig plaatje kwam er tevoorschijn!!!

De laatste dag dat de steigers er stonden heb ik nog ‘even’ de ramen gewassen… Wat een werk… Maar het geeft wel een helder beeld! Zo is op deze foto goed te zien hoe de indeling is van de kamer boven. Met het trapgat van de slaapzolder in het midden en de deurposten van de badkamer en de slaapkamer. De slaapzolder is een knusse plaats geworden om te slapen, zeker voor kinderen erg leuk en ook een beetje spannend… DSC0011bewerkt-1

Dit is de achterkant van ParelDuyn. De trappen zijn bevestigd aan de de muur en plaatje is nu eigenlijk compleet.

Op deze foto is ook goed te zien dat het franse balkon boven een glazen valbeveiliging heeft.

Deze kamer heeft een prachtig uitzicht over het natuurgebied tegenover ParelDuyn.

DSC0015

Wat een lengte… zo lang wordt straks ook het houten terras. Van hetzelfde hout als de muurbekleding. De grond is vandaag opgehoogd zodat de frames voor de vlonders gebouwd kunnen worden. Naast het terras komt een groot gazon, met daarin de perebomen. Deze zijn afgelopen winter gepland en, gelukkig, ze lopen nu uit. Er komt bloesem. Dat geeft moed, het voorjaar komt er nu echt aan. Tijd om de tuin aan te gaan pakken en alles buiten op orde te maken.
Binnen in ParelDuyn zjn de schilders van Franse uit Kwadendamme nog bezig. De laatste loodjes… Alles strak in de witte en donkergrijze lak. Het ziet er prachtig uit. De keukens worden ook geleverd en er is al 1 keuken gemonteerd. Alle kastdeurtjes hangen recht, de handgreepjes zitten vast, de plint in de juiste kleur, alles past. Dat was best spannend… Maar alles komt goed! Zo gaandeweg wordt het plaatje toch compleet. De badkamers zijn klaar, de wanden zijn wit, we werken naar de oplevering toe. De mannen van Kambier zijn bezig met de plinten op maat te maken en voor te boren. Zo kunnen ze vlot tegen de muur als de vloer er in ligt.

Deze badkamer is van de mindervalide-kamer. Groot en voldoende ruimte om met de rolstoel te draaien. Op de vloer ligt, onder dit afdekplastic, een donkergrijze antisliptegel. In het plafond komen nog spotjes en natuurlijk moeten alle assecoires er nog in. Maar dat komt over een paar weken goed. De kleuren van de tegels aan de muur zijn de kleuren van ParelDuyn.
Wat een licht in de kamer! En dan is het nog maar een vroege voorjaarsmorgen… Heerlijk! Aan deze kamer komt ook een terras, gericht op het zuiden. En een paar meter verder staan in een vierkant een aantal perebomen. Dit wordt een heerlijke plek om tijdens de middaguren in de schaduw te genieten van een goed boek, een glas lekker, koel drinken en de vogels die fluiten op de achtergrond…. Zeeuwse lucht, Zeeuws licht en een Zeeuwse Parel in de Duynen…