DE PANNEN OP HET DAK!

De afgelopen maand is er flink doorgewerkt!

Ondanks alle sneeuw en vrieskou is de kapconstructie helemaal klaar gekomen. Tussen de gordingen en de spanten in is er flink wat isolatiematriaal verwerkt en dit toegedekt met folie. Hierover heen zijn de panlatten bevestigd en nu zitten alle pannen op het dak! De dakvensters zijn gemaakt, de loggia is klaar en met de zinken dakranden op de kopse kanten is het een prachtig geheel geworden. De schoorstenen moeten nog bekleed worden met hout, maar dat komt later.
Al het glas zit in de raamkozijnen. Het is nu echt wind- en waterdicht. Er wordt druk gewerkt aan de afwerking van de kamers. Over 2 maanden is ParelDuyn klaar en kunnen de eerste gasten komen. Het hout voor de gevels wordt vandaag of morgen ook geleverd. Dat zal een ander gezicht worden! Nu zijn de muren nog bekleed met zwart folie, maar daar overheen komen vertikale houten planken.

In de tuin rondom ParelDuyn wordt ook gewerkt. De sierperen en de ‘gewone’ perenbomen zijn gepland, net als de beukhaag die de scheiding tussen de Klimroos en ParelDuyn vormt. In het voorjaar, als ParelDuyn klaar is, staat alles in bloesem… De tulpenbollen staan in potten klaar en ook de blauwe druifjes komen al met groene puntjes boven de aarde.

In ParelDuyn is er met ytongblokken een begin gemaakt aan de indeling in de kamers. Zo is al duidelijk waar de badkamer, de keuken en de slaapkamers komen. De cementdekvloer is gestort dus alle leidingen en buizen zijn weggewerkt. Dat ziet er weer strak uit!